Zeilles Jeugd Beginners

Op het veilige en mooie water van de Gaasperplas leer je de basistechnieken in een eenmans jeugdzeilboot (Optimist). We wisselen technieken af met zeil-spelletjes en kleine wedstrijdjes. Zo leer je ook je zeil-maatjes goed kennen.

De zeillessen

Voor aanvang van de les is het clubhuis open, zodat je je kan omkleden. Daarna zoek je je materiaal uit: boot, zeil, roer, zwaard en zwemvest. De eerste lessen helpen we daarbij, maar al snel kan je het zelf.

Naast de ‘officiële’ technieken besteden we ook aandacht aan knopen, materialen, theorie (zeker als het een keer slecht weer is) en andere leuke zeiltechnieken: staan in de boot, springen uit de boot, omslaan …..

Na de les: opruimen, nog even zwemmen en spelen. Dan omkleden en soms gezamenlijk eten (pannenkoeken?).

Wedstrijden

Als de eerste vaardigheden onder de knie zijn organiseren we op een aantal zondagen wedstrijden voor de deelnemers aan de zeillessen. Afhankelijk van het weer twee tot drie wedstrijdjes per zondag. Spannend!

Maar ook leerzaam. Want tijdens de wedstrijden en in de pauzes geven de instructeurs aanwijzingen en tips.

Meedoen is leuk en er zijn smakelijke prijzen te winnen.

Materiaal

ZVG heeft voldoende zeilbootjes en zwemvesten. Van dit materiaal mag je tijdens de lessen en de wedstrijden als lid van ZVG gratis gebruik maken. Het gebruik van een zwemvest is verplicht, want de veiligheid staat voorop.

De kleding moet je zelf verzorgen. Het is raadzaam om aan het begin en einde van het seizoen een wetsuite (shorty) te gebruiken.

Start in Mei

De cursus Zeilles Jeugd Beginners wordt 1 keer per jaar georganiseerd. De eerste lessen vangen aan in de week van 16 mei.

Het programma omvat 10 lessen van ongeveer 2 uur en 3 wedstrijddagen. De lessen vinden doordeweeks plaats en in de schoolvakanties zijn er geen lessen. De wedstrijddagen zijn op zondag.

We sluiten af met een theorie- en praktijkexamen. Én een feestelijke diploma uitreiking.

Meer informatie over data, cursus-schema en inschrijving op deze pagina.
Meer informatie over de zomer zeilweken 2022 van de Zeilvereniging Gaasperplas op deze pagina.